Har du lyst til at støtte Stoker Pro? Læs mere her: Støt Stoker Pro Forum

Den perfekte steak/bøf

Gourmet retter, grill opskrifter, øl, vin og alt andet der handler om mad og drikke
Lær at "pille" kartofler og "fyre" op under sovsen
Brugeravatar
Ulrik
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 11089
Tilmeldt: 09 dec 2006 12:50
Mit fyr: 10 KW Scotte Mini
Areal: 96/87 m2
Brændsel: German Pellets
Fremviser gerne i postnummer: 5474
Dagligt forbrug: 11 kilo
Årligt forbrug: Est. <6 ton
Geografisk sted: Veflinge, Fyn
Givet likes: 119 gange
Modtaget likes: 141 gange

Den perfekte steak/bøf

Indlæg af Ulrik » 11 feb 2016 14:33

Vi skal da have åbnet for det nye forum her icon_cheesygrin.gif

Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?

MvH Ulrik©


Brugeravatar
Lintz
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 7984
Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
Givet likes: 1380 gange
Modtaget likes: 795 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af Lintz » 11 feb 2016 15:56

Nu er det jo ikke ligefrem en bøf. Men det er vist mange som koger roastbeeffen først. Eller når det gælder bøffen er det vel vigtigt at den ikke får for meget og lige får lov at hvile lidt inden den serveres.
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.

From
Stoker X
Stoker X
Indlæg: 496
Tilmeldt: 17 jan 2007 14:07
Mit fyr: Woody 24kw ver 6.69+ Opop 418
Areal: 125 bolig+200 garage
Brændsel: Træpiller
Dagligt forbrug: 25 kg
Årligt forbrug: 7-8 ton
Geografisk sted: Gravlev
Givet likes: 9 gange
Modtaget likes: 16 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af From » 11 feb 2016 17:20

Ulrik skrev:Vi skal da have åbnet for det nye forum her icon_cheesygrin.gif

Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?
Jeg har ingen erfaringer med det, men det han gør på videoen er ikke at koge den, men i stedet varme den. Vandet skal ha' den temperatur som man ønsker at kødet skal være inden i, når det er færdigt. Det hedder "Sous vide".

Hvis man ikke vil starte med at smide penge efter et fancy vandbad, så skulle man kunne bruge en alm køletaske og et termometer, så skal man bare selv styre temperaturen ved at hælde små mængder kogende vand i, når vandet er blevet for koldt.

Brugeravatar
Brandsen
Stoker XVII
Stoker XVII
Indlæg: 3485
Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
Areal: 425 m2
Brændsel: Spildkorn - Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 4300
Årligt forbrug: ca 10 tons
Geografisk sted: Holbæk
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 136 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af Brandsen » 11 feb 2016 22:33

Halløj i forum,

yep, her i huset ryger en rostbeef bare i en gryde med høj varme, så den brunes,
og derefter stages ved lav varme, indtil stegetermometer viser 65 grader,

`vandet' er sådan set ikke vand i roastbeef forstand, bare det faktum at den vil 'svede',
indtil temp kommer over de ca 50 grader.
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )

Landlyst
Stoker XVIII
Stoker XVIII
Indlæg: 4479
Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
Areal: 200kvm+ 60kvm
Brændsel: Træpiller
Fremviser gerne i postnummer: 8830
Dagligt forbrug: 30,8
Årligt forbrug: 6 tons
Geografisk sted: 8830 Tjele
Givet likes: 22 gange
Modtaget likes: 12 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af Landlyst » 12 feb 2016 08:53

Du starter med at finde en go mør kødkvægs tyrkalv og så slagter du den og hænger den op og bliver modnet.... icon_cheesygrin.gif


pendec

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af pendec » 12 feb 2016 10:27

Den findes ikke,
for hver gang man prøver en ny, så bliver den ofte bedre og bedre, så måske findes der mange af dem, eller?

calle

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af calle » 12 feb 2016 11:46

Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif

Venlig hilsen :)

pendec

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af pendec » 12 feb 2016 12:26

calle skrev: Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif
Jeg troede det var sådan de skulle laves? :twisted:

Brugeravatar
Jobak
Stoker Pro Sponsor
Stoker Pro Sponsor
Indlæg: 873
Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
Areal: 180
Brændsel: Silva 8mm
Årligt forbrug: ca. 6t
Geografisk sted: Hjerm
Givet likes: 1 gang
Modtaget likes: 2 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af Jobak » 12 feb 2016 18:37

Det er "det nye sorte."
Sous-Vide

Med venlig hilsen
Jobak

Det brænder først, som er nærmest ved ilden.

Brugeravatar
Lintz
Stoker Pro Engel
Stoker Pro Engel
Indlæg: 7984
Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
Givet likes: 1380 gange
Modtaget likes: 795 gange

Re: Den perfekte steak/bøf

Indlæg af Lintz » 12 feb 2016 18:43

calle skrev:Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt icon_cheesygrin.gif

Venlig hilsen :)
Min tidligere svigerfar var i en menneskealder tjener på Molslinjen. Altså dengang der stadig blev lavet mad om bord.
Oversejlingstiden lagde jo på godt en time og når folk bestilte en Engelsk bøf i restauranten skulle det gå lidt stærkt.
En frossen bøf blev hevet ud af fryseren, direkte ned i frituren i et par minutter og derefter på kipstegeren.
Der var aldrig nogle der klagede over kvaliteten - Så sådan kan det åbenbart også gøres...... :oops:
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.


Besvar