Stella skrev:Jeg var inde og kigge på benekov, og ja minder meget om klimosz/ling, og ja det kan være lidt af en kælling at få til at køre godt.
Men har hørt at der skulle være 6 lufthuller i selve Herden og ikke kun dem som er i tallerknen.
Hvis den har de 6 huller så er de aldrig blevet renset og stokeren er 7 år gammel.
Det kunne måske godt have sige at den ryger lidt meget og ikke forbrænder optimalt hvis de er stoppet.
Har luret lidt efter de huller men kan sgu ikke få øje på dem.
Kan det passe at de bliver kaldt for "grisen"?
Har søgt her i stokerpro men her ikke fundet noget om emnet...endnu.
Hjælp modtages gerne
Ja det mener jeg at have hørt det med at kalde den grisen..
Det er vist hele dimsen der holder terlerken og sneglen kører ind i..
Jeg må jo simpelthen lede videre efter de huller når fyret skal renses igen om 14 dage
Bruger et ton om måneden på 200 kvm hus fra 1981, rimeligt isoleret.
Ved ikke om det er meget eller lidt, da jeg kun her boet i huset i 4 måneder.
Renevinum skrev:Vi bruger også ca. 1 ton pr. Mdr. I vores gamle hus lidt over 200m2, det syntes jeg ikke er galt.
Stella skrev:Jeg må jo simpelthen lede videre efter de huller når fyret skal renses igen om 14 dage
Bruger et ton om måneden på 200 kvm hus fra 1981, rimeligt isoleret.
Ved ikke om det er meget eller lidt, da jeg kun her boet i huset i 4 måneder.
har du haft hele brænderskålen ude og renset dernede under. der er der 3 slidser skåret i sneglen for at give primær luft til bålet. disse har en tendens til at
svine lidt så luften bliver bremset i hele luft kassen. husk at tætne tallerken bbagefter.
forbruget kan du godt være tilfreds med.
mvh.
Når du taler kan du kun sige noget du allerede ved. Når du lytter kan du lære hvad andre ved.
Jeps jeg har skålen ude og renser helt ned til sneglen, jeg har dog ikke tætnet efterfølgende men det vil jeg gøre ved næste rensning.
Du skriver at der er skåret 3 slidser i sneglen, kunne det være du mente Herden?
Skal vil ikke have sneglen ud ved hver rensning?
Har nemlig hørt om slidser i Herden, har bare ikke kunne finde dem!
Stella skrev:Jeps jeg har skålen ude og renser helt ned til sneglen, jeg har dog ikke tætnet efterfølgende men det vil jeg gøre ved næste rensning.
Du skriver at der er skåret 3 slidser i sneglen, kunne det være du mente Herden?
Skal vil ikke have sneglen ud ved hver rensning?
Har nemlig hørt om slidser i Herden, har bare ikke kunne finde dem!
Nu er det kl 2 jeg har rodet med. i den var der skæret nogle slidser fra luftkassen og ned i sneglen netop hvor den går ind i luftkassen. Nej sneglen skal ikke ud. Men det er vigtigt at den ikke er fuld af slagge og kan køre frit.
Det er vigtig at tallerknen er tæt på kl 2 fyret.
Et glasnorsbånd gør det godt og skal ikke skiftes hvergang.
Mvh
Når du taler kan du kun sige noget du allerede ved. Når du lytter kan du lære hvad andre ved.
Halløj, jeg har tidligere haft et hus hvori der var et KL2 - det kan godt komme til at køre rimeligt, men der er altså klart bedre fyr, nu om dage.
Det er korrekt der er 6 huller, de er trælse at komme til.
Ud med tallerkenen og se med et spejl ned i revnen imellem muldvarpen og højre side af luftrøret, så er hullerne dernede, ret utilgængelige..
Jeg brugte vist noget 4-5 mm tentorstål, med en hammer kunne det lige bankes ind i hullet og så trækkes ud med en polygriptang igen..