Senseo er markant dårligere kaffe end nespresso, og jeg tror at tassimo er på linje med nespresso. Jeg ville holde mig fra senseo. Jeg har selv haft en senseo og har nu en nespresso som jeg er meget glad for.
Fik en Senseo Latte i gave på et tidspunkt.
Den gik død efter 1 år og nogle måneder....
Fandt efterfølgende ud af at Philips havde problemer med kvaliteten på dem.
Det er med disse maskiner som med stokerfyr. Det er svært at få en maskine der kan det hele om som gør det godt på alle punkter. Jeg har selv en semiautomatisk espressomaskine til almideligt kaffepulver og med indbygget mælkeskummer:
Vi laver ca. 4-6 kopper i snit om dagen og det er egentlig en ok maskine. Jeg vil nok sige at maskinen bedst egner sig til at lave 4-6 kopper om ugen da den er blevet noget "slidt". Vi har haft den i et lille år og desværre er mælkeskummeren gået i stykker for 2. gang så nu har vi købt en seperat mælkeskummer. Den bruger som sagt almindeligt kaffepulver og det ville jeg ikke undvære - det er både billigere, bedre og mere fleksibelt end kapselløsningerne. Når min nuværende maskine er slidt ned så køber jeg en dedikeret espressomaskine uden skummer, kværn osv. Bemærk at entusiasterne siger en ordentlig kværn koster 5-6.000 kr. - det er derfor dyrt at benytte sig af andet end supermarkedets. Det har noget at gøre med de høje krav til fin og ensartet maling af bønnerne.
Det jeg vil sige er bare at jeg i hvert fald ikke vil smide 12.000 kr. efter en alt-i-en løsning. Mal kaffen i butikken, skum din mælk til kakao og cappuccino med seperat skummer og brug en simpel espressomaskine i fornuftig kvalitet. Så kommer man langt for få penge. Er det behov kun til et par kopper om ugen så duer den type jeg har også fint.
Senseos maskiner er ikke særligt gode, da du ikke kan justere på noget som helst. Vi har en OBH maskine til kaffepuder som laver fremragende kaffe, da vandmængden kan justeres, så den får den rigtige gennemløbstid. Men den kan så ikke lave kakao eller nogle af de andre "specialpuder." Men med en lille mælkepisker og en microovn er det sgu nemt at smække en cappucino sammen.
rigtig kaffe laves af nymalede bønner på f.eks en mokkamaster, som kan lave kaffen rigtig varm eller en gammeldags madam blå , en kop espresso er heller ikke at foragte men igen af rigtige nymalede bønner og igen vandet skal være varmt (tæt ved kogepunktet) alt andet er det bedre at undvære