vinther2 skrev: 04 sep 2021 12:52
En rigtig "Dansk" wienerscnitzel er med revet peberrod, en "dreng" som er et par små sild som er foldet rundt, samt kapers og en citronskive. Den serveres med brasede kartofler, og ang. sovs, så vil det mest naturlige være at servere en lidt fed brun sovs til,- skilt sovs. Smørsovs egner sig ikke til braskartofler.
Dette er hvad min kone fortæller mig, hun er uddannet i køkkenbranchen.
Men om det kan veksle fra egn til egn, skal jeg ikke kunne sige, men ovenstående skulle være grundopskriften.
Sådan fik jeg da jeg var rigtig ung og boede på Amager(København) , der var en delikatesse på Amagerbrogade, populær for sine smørrebrød og retter. De lavede små varme retter og en, var denne Wienerschnitzel som beskrevet ovenover.
Sild var jeg dog ikke til, de gik en anden i familien, når vi købte dem.
Det var tider!

Smovs...
Kæmperne de serverer i Tyskland er dog superlækre, delikatessen på Amager, var sgu ikke så store som dem jeg oplevede dernede, de brugte en tallerken på en alene , og nok skåret igennem for at være så kæmpe.