Nej, fadølsanlæg skal jævnligt renses, ved at køre speciel rensevædske igennem
slanger og aftapningshane.
Jo, så skal den første fadbamse i kloaken, fordi der altid er en smule rensevædske
tilbage, den første indeholder derfor det bryggeriarbejdere kalder 'vandskub' ( jo skub ikke skum )
... og hvem hel... vil have fortyndet sin fadøl ??
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )
Nej, fadølsanlæg skal jævnligt renses, ved at køre speciel rensevædske igennem
slanger og aftapningshane.
Jo, så skal den første fadbamse i kloaken, fordi der altid er en smule rensevædske
tilbage, den første indeholder derfor det bryggeriarbejdere kalder 'vandskub' ( jo skub ikke skum )
... og hvem hel... vil have fortyndet sin fadøl ??
Renses jævnligt ?
Hvis man nu har et anlæg kørende - og man tømmer en fustage på 4-6 uger, - er rensningen så jævnlig hvis man renser inden man sætter ny fustage på ?
Det er fint at rense mellem hver fustage (det gjorde jeg i hvert fald). Efter rensevæske skylles med vand, så men skal bare lige køre det første øl ud, det er ikke et helt glas.
Men ja mundstykket på hanen har ingen sikring mod dårligdom, så den skal man nok være påpasselig med - eller skænke meget jævnligt
Holdbarheden sagde vi også en måned og gik med tanken om at købe et lille køleskab hvor faddet passede og så slangerne ind gennem siden - så skulle holdbarheden ikke være et problem.
og så husk - korte slanger, ellers er det første glas lunken fadøl!
Hjemme teori skrev:Det er fint at rense mellem hver fustage (det gjorde jeg i hvert fald). Efter rensevæske skylles med vand, så men skal bare lige køre det første øl ud, det er ikke et helt glas.
Men ja mundstykket på hanen har ingen sikring mod dårligdom, så den skal man nok være påpasselig med - eller skænke meget jævnligt
Holdbarheden sagde vi også en måned og gik med tanken om at købe et lille køleskab hvor faddet passede og så slangerne ind gennem siden - så skulle holdbarheden ikke være et problem.
og så husk - korte slanger, ellers er det første glas lunken fadøl!
Forstår at pub'er renser ca 1 gang om måneden, selv om der jo skænkes flittig hele tiden.
Foregår ved, at man køber en lille plastick fustage, hælder rensevæske i, aktiverer hanen
så der lige kommer lid væske ud, lader væsken stå i slangerne 10 min, derefter rent vand
i plasic fustagen, og så køre rigeligt vand gennem anlæget.
Så den rigelige øl fustage på, og det første glas i kloaken, da det er 'vandskub'
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )
Brandsen skrev:
Så den rigelige øl fustage på, og det første glas i kloaken, da det er 'vandskub'
Du står i enden med taphanen, altså laver du et fremtræk, hvis du står i den anden ende kaldes det et udskub, på rigtigt fagsprog bruger man vorschub og nachschub.
... det vil jeg gerne tro, men det der kommer ud af hanen, det kalder bryggeriarbejderne 'vandskub',
fordi der vil være lidt vand tilbage i slangerne, så når det første øl kommer igennem, efter rensning,
vil der være lidt vand i
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )