Hej er der nogen der ved hvornår man skal tage kartoflerne op og lægge dem i kasser? Jeg ved ikke hvilken sort det er, men de er vist af nogle tidlige nogen.
Selve planten er blevet gul og er så småt ved at visne
Ja det er første gang jeg dyrker kartofler, så jeg ved intet om det
Online fyrdata: http://thomas83.stokerlog.dk
Sonnenkraft Solvarme 5stk Idmk paneler,Sks c3 styrring, 1500l akkumuleringstank i fyrrum
og 400l vvb i huset.
Solcelleanlæg: 6Kwh - 30stk Himin hg200 paneler og Sma Sunny Tripower 6000tl inverter 38° stik syd
Godt bud Havmand jeg tror egentlig skralden er sådan rimelig fast nu, men jeg lader dem altså stå et par uger endnu.
Jeg har hørt nogen sige at de skal høstes når toppen knækker af når man trækker forsigtigt i den, men så skulle de have været taget op for en måned siden
Har også hørt en sige at de skal høstes når planten har sat blomst, men så bliver de aldrig høstet for de har ikke sat blomst endnu
Online fyrdata: http://thomas83.stokerlog.dk
Sonnenkraft Solvarme 5stk Idmk paneler,Sks c3 styrring, 1500l akkumuleringstank i fyrrum
og 400l vvb i huset.
Solcelleanlæg: 6Kwh - 30stk Himin hg200 paneler og Sma Sunny Tripower 6000tl inverter 38° stik syd
Der er nok kommet skimmel i når de visner, og vis størrelsen på kartoflerne er fin vil jeg mene de skal klippe toppene af for at skimel ikke skal spredde sig til kartoflerne.
Og så lade dem ligge i jorden til skralden er fast.
Livet er et spil, du ved du taber!
Hvordan vil du spille?
Kartofler er høstklare når de er i blomst - Men der kan skralden ikke holde - Den skal lige lagre lidt længere
Alle mine er også krøllet sammen - Dog tror jeg at de ikke har fået luft nok - og derved fået skimmel.
Jeg har 4 sorter
Solist (tidlig), Linzer (tidlig), Asparges (middeltidlig) og King Edward (sen)
dem jeg lige har taget op .. fals skallen helt af bare ved at gnubbe dem under vandet med fingeren .. men de smager godt .. hvorfor er det man skal vente til skallen er fast
Den 3. juni grillede jeg couvette og kogte nye kartofler fra haven
Kartofler er spiseklare før de bliver klar til opbevaring.
Tager man dem op for tidligt, og skralden ikke er hård nok, vil den blive beskadiget og derved nedsætte kartoflens holdbarhed.
Jeg troede man tog dem op for at undgå at de fik frost og for at undgå at de stod i vand til efteråret og vinter. Og at de opbevaredes fint i jorden til dette tidspunkt. Så jeg plejer at tage min op omkring efterårsferien som i gamle dage hed kartoflen ferien, så børnene kunne blive hjemme og hjælpe med kartoffelhøsten.