MichaelK skrev: ↑05 sep 2021 09:51
Jeg bryder mig ikke om grønlangkål, uanset hvor den er fra
Til gengæld lavede min mormor en fantastisk grønkålsuppe med
kartoffelstykker, som jeg stadig kan få lyst til den dag i dag. Men
desværre lever hun ikke længere, så den ret må jeg undvære
Du kunne jo lave den selv
Min mor lavede også en god grønkålssuppe.
Jeg arbejde engang i Belgien.
Vi var gået ind på en restaurant der havde specialiseret sig i ål.
Spisekortet var kun på flamsk og fransk, så vi var ikke helt sikkre på hvad vi fik bestilt.
Da maden kom, var det grønkålssuppe med kogte ålestykker i.
Det smagte ok, men var ikke det vi havde forventet.
Vi fortalte kokken hvordan man lavede stegte ål i Danmark, og han lavede det til os den efterfølgende dag.
Snapsen måtte dog udskiftes med Genever. Og jeg nåede at lave 2 omgange med ben, og kryds i midten, på tallerkenen