Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?
Nu er det jo ikke ligefrem en bøf. Men det er vist mange som koger roastbeeffen først. Eller når det gælder bøffen er det vel vigtigt at den ikke får for meget og lige får lov at hvile lidt inden den serveres.
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
Ulrik skrev:Vi skal da have åbnet for det nye forum her
Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?
Jeg har ingen erfaringer med det, men det han gør på videoen er ikke at koge den, men i stedet varme den. Vandet skal ha' den temperatur som man ønsker at kødet skal være inden i, når det er færdigt. Det hedder "Sous vide".
Hvis man ikke vil starte med at smide penge efter et fancy vandbad, så skulle man kunne bruge en alm køletaske og et termometer, så skal man bare selv styre temperaturen ved at hælde små mængder kogende vand i, når vandet er blevet for koldt.
yep, her i huset ryger en rostbeef bare i en gryde med høj varme, så den brunes,
og derefter stages ved lav varme, indtil stegetermometer viser 65 grader,
`vandet' er sådan set ikke vand i roastbeef forstand, bare det faktum at den vil 'svede',
indtil temp kommer over de ca 50 grader.
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )
Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt
calle skrev:Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt
Venlig hilsen
Min tidligere svigerfar var i en menneskealder tjener på Molslinjen. Altså dengang der stadig blev lavet mad om bord.
Oversejlingstiden lagde jo på godt en time og når folk bestilte en Engelsk bøf i restauranten skulle det gå lidt stærkt.
En frossen bøf blev hevet ud af fryseren, direkte ned i frituren i et par minutter og derefter på kipstegeren.
Der var aldrig nogle der klagede over kvaliteten - Så sådan kan det åbenbart også gøres......
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.