Den perfekte steak/bøf
- Ulrik
- Redaktør
- 17
- Indlæg: 11103
- Tilmeldt: 09 dec 2006 12:50
- Mit fyr: 10 KW Scotte Mini
- Areal: 96/87 m2
- Brændsel: German Pellets
- Fremviser gerne i postnummer: 5474
- Dagligt forbrug: 11 kilo
- Årligt forbrug: Est. <6 ton
- Geografisk sted: Veflinge, Fyn
- Har takket: 123 gange
- Blevet takket: 141 gange
Den perfekte steak/bøf
Vi skal da have åbnet for det nye forum her
Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?
Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?
MvH Ulrik©
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 13
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Re: Den perfekte steak/bøf
Nu er det jo ikke ligefrem en bøf. Men det er vist mange som koger roastbeeffen først. Eller når det gælder bøffen er det vel vigtigt at den ikke får for meget og lige får lov at hvile lidt inden den serveres.
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.
-
- Stoker X
- 17
- Indlæg: 496
- Tilmeldt: 17 jan 2007 14:07
- Mit fyr: Woody 24kw ver 6.69+ Opop 418
- Areal: 125 bolig+200 garage
- Brændsel: Træpiller
- Dagligt forbrug: 25 kg
- Årligt forbrug: 7-8 ton
- Geografisk sted: Gravlev
- Har takket: 9 gange
- Blevet takket: 16 gange
Re: Den perfekte steak/bøf
Jeg har ingen erfaringer med det, men det han gør på videoen er ikke at koge den, men i stedet varme den. Vandet skal ha' den temperatur som man ønsker at kødet skal være inden i, når det er færdigt. Det hedder "Sous vide".Ulrik skrev:Vi skal da have åbnet for det nye forum her
Kunne godt tænke mig at høre om jeres erfaringer med at stege en bøf eller steak helt perfekt?
Specielt om nogen kender fremgangsmåden fra denne video hvor man koger den først?
Hvis man ikke vil starte med at smide penge efter et fancy vandbad, så skulle man kunne bruge en alm køletaske og et termometer, så skal man bare selv styre temperaturen ved at hælde små mængder kogende vand i, når vandet er blevet for koldt.
- Brandsen
- Stoker XVII
- 14
- Indlæg: 3485
- Tilmeldt: 21 okt 2009 23:02
- Mit fyr: Baxi Multi Heat 2.5 + Scotte BS1016 Mini
- Areal: 425 m2
- Brændsel: Spildkorn - Træpiller
- Fremviser gerne i postnummer: 4300
- Årligt forbrug: ca 10 tons
- Geografisk sted: Holbæk
- Har takket: 1 gang
- Blevet takket: 136 gange
Re: Den perfekte steak/bøf
Halløj i forum,
yep, her i huset ryger en rostbeef bare i en gryde med høj varme, så den brunes,
og derefter stages ved lav varme, indtil stegetermometer viser 65 grader,
`vandet' er sådan set ikke vand i roastbeef forstand, bare det faktum at den vil 'svede',
indtil temp kommer over de ca 50 grader.
yep, her i huset ryger en rostbeef bare i en gryde med høj varme, så den brunes,
og derefter stages ved lav varme, indtil stegetermometer viser 65 grader,
`vandet' er sådan set ikke vand i roastbeef forstand, bare det faktum at den vil 'svede',
indtil temp kommer over de ca 50 grader.
__________________________________________________________________
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )
Med venlig hilsen, Brandsen
Baxi Multi Heat 2.5 med 600l tank, iltstyring, prom 1.08 ( Installeret Oktober 2005 )
Scotte BS Mini 10kw ( Installeret Juni 2013 )
-
- Stoker XVIII
- 14
- Indlæg: 4479
- Tilmeldt: 13 okt 2009 22:03
- Mit fyr: Scotte 16kW V. 10, Blackstar semirens
- Areal: 200kvm+ 60kvm
- Brændsel: Træpiller
- Fremviser gerne i postnummer: 8830
- Dagligt forbrug: 30,8
- Årligt forbrug: 6 tons
- Geografisk sted: 8830 Tjele
- Har takket: 22 gange
- Blevet takket: 12 gange
Re: Den perfekte steak/bøf
Du starter med at finde en go mør kødkvægs tyrkalv og så slagter du den og hænger den op og bliver modnet....
Re: Den perfekte steak/bøf
Den findes ikke,
for hver gang man prøver en ny, så bliver den ofte bedre og bedre, så måske findes der mange af dem, eller?
for hver gang man prøver en ny, så bliver den ofte bedre og bedre, så måske findes der mange af dem, eller?
Re: Den perfekte steak/bøf
Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt
Venlig hilsen
Venlig hilsen
Re: Den perfekte steak/bøf
Jeg troede det var sådan de skulle laves?calle skrev: Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt
- Jobak
- Stoker Pro Sponsor
- 17
- Indlæg: 873
- Tilmeldt: 07 jan 2007 19:07
- Mit fyr: Baxi 1.5/350 uden iltstyr
- Areal: 180
- Brændsel: Silva 8mm
- Årligt forbrug: ca. 6t
- Geografisk sted: Hjerm
- Har takket: 1 gang
- Blevet takket: 2 gange
Re: Den perfekte steak/bøf
Det er "det nye sorte."
Sous-Vide
Sous-Vide
Med venlig hilsen
Jobak
Det brænder først, som er nærmest ved ilden.
- Lintz
- Stoker Pro Engel
- 13
- Indlæg: 7985
- Tilmeldt: 21 maj 2011 08:24
- Har takket: 1380 gange
- Blevet takket: 796 gange
Re: Den perfekte steak/bøf
Min tidligere svigerfar var i en menneskealder tjener på Molslinjen. Altså dengang der stadig blev lavet mad om bord.calle skrev:Den perfekte bøf er efter min mening en tournedos. Jeg køber i ny og næ en hel okse- eller kalvemørbrad (når de er på tilbud), og skærer den selv ud i passende bøffer. Det er nærmest umuligt at ødelægge sådan en bøf. Selv for en der kan tilberede Daloon forårsruller, så de er kulsorte udvendigt og stivfrosne indvendigt
Venlig hilsen
Oversejlingstiden lagde jo på godt en time og når folk bestilte en Engelsk bøf i restauranten skulle det gå lidt stærkt.
En frossen bøf blev hevet ud af fryseren, direkte ned i frituren i et par minutter og derefter på kipstegeren.
Der var aldrig nogle der klagede over kvaliteten - Så sådan kan det åbenbart også gøres......
accepterer det u-undgåelige, det kan du alligevel ikke gøre noget ved.